Etsivä löytää - löytäjä paranee

Kurssikooste ja neulanreikälasit

Etsivä löytää - löytäjä paranee.

Kurssikooste

Seuraavassa ote eroon silmälaseista -kurssilla käytössä olevasta kurssikoosteesta.

24. NEULANREIKÄLASIT, PINHOLE GLASSES

Neulanreikälasit opettavat silmille rentoutumista uudella tavalla. Aluksi ne saattavat tuntua rasittavilta, koska ne haastavat silmän ja mielen etsimään uusia mahdollisuuksia näön parantamiseksi. Käytä laseja ensimmäisen viikon aikana 5-20 minuutin jaksoissa. Myöhemmin voit lisätä aikaa.

LIKINÄKÖINEN. Katsele laseilla paljon kauas, jännittämättä. Mitä kauemmin pidät katseen kaukaisissa kohteissa, esimerkiksi televisiossa, sitä suuremman sysäyksen parempaan silmäsi saavat, kun otat lasit pois. Jos neulanreiät lisäävät myös hyvin pienen tekstin näkyvyyttä, käytä reikiä myös lähilukuharjoituksiin.

PITKÄ- JA IKÄNÄKÖINEN. Reikälasit lukemiseen, tietokonetyöskentelyyn ja muuhun lähityöskentelyyn. Muista välillä kuvitella ja vakuutella itsellesi, että paljas näkösikin voi kohta olla yhtä tarkkapiirteinen. Mieli alkaa järjestää näköäsi siihen suuntaan.

HAJATAITTOISUUS. Neulanreiät mitätöivät sarveiskalvon vääristymistä johtuvan hajataittoisuuden ja sen aiheuttaman epäselvyyden. Siksi hajataittoinen silmä pystyy näkemään yhtä terävästi kuin viereinen "terve" silmä. Mielen on helpompi lasien ansiosta kouluttaa silmää puristavia lihaksia vähentämään väärää puristusta.

Omavaloiset kuvaruudut televisiossa ja tietokoneessa näkyvät hyvin reikälaseilla, mutta muista järjestää kirkas valaistus lukuhetkiin.

Tietoa neulanreikälaseista

Neulanreikälasit (MALLI-R)
Neulanreikälasit (MALLI-R)

Neulanreikälasit (MALLI-M)
Neulanreikälasit (MALLI-M)

Neulanreikälaseissa ei ole läpinäkyvää lasia vaan musta levy, johon on porattu runsaasti halkaisijaltaan millimetrin suuruisia reikiä. Kun silmä katsoo reikien läpi, se näkee kohteet huomattavasti suuremmalla terävyysalueella kuin tavallisilla laseilla katsoessaan. Esimerkiksi jos ikänäköinen näkee terävästi vain 75 senttiä kauemmaksi, hän reikälaseilla näkee terävästi jo 25 sentin päähän silmästä. Likinäköinen, joka ei näe terävästi 30 senttiä kauemmaksi, näkee terävästi horisonttiin asti pantuaan reikälasit päähänsä.

Terävyysalueen laajeneminen tekee reikälaseista hoitavat ja rentouttavat. Ne toimivat juuri päinvastoin kuin lasilasit, jotka supistavat terävyysalueen ja siksi synnyttävät silmiin kasvavaa kiristystä.

Rentoutumisen tunnet sekä käytön aikana että käytön jälkeen.

Roberto Kaplan, silmälääkäri ja neulanreikälasien vaikutusten tutkija, sanoo kirjoissaan, että reikälasit ovat kiistatta pätevä apuväline näön hoitamisessa, erityisesti jos niiden käyttö yhdistetään muihin näköä parantaviin harjoitteisiin.

Olen tutustunut monen eri tehtaan valmistamiin neulanreikälaseihin, yhteensä lähes kahteenkymmeneen malliin. Ikävä kyllä suurin osa malleista on huonolaatuisia. Niiden reiät ovat liian suuret ja väärin muotoillut, joten ne laajentavat terävännäönaluetta liian vähän. Lisäksi niitä vaivaa halpalaseille tyypillinen materiaalin heikkous, sekä sangat että saranat vaurioituvat herkästi.

Minulla on nykyään myynnissä vain yhden tehtaan valmistamia laseja. Tehtaalla on CE-merkintä. Kaikki nämä lasit ovat pienireikäisiä ja kestäviä.