Etsivä löytää - löytäjä paranee

Eroon silmälaseista

Etsivä löytää - löytäjä paranee.

Näkö paremmaksi luonnonmukaisesti

Suomessa on vallalla käsitys, että näön heikentyessä suuntaus on väistämätön, ja tilannetta voidaan helpottaa vain laseilla tai leikkauksella. Tässä suhteessa Suomi on terveen näkemisen takapajula. Maailmalla on kehitetty sadan vuoden ajan tehokkaita harjoitteita ja menetelmiä näön parantamiseksi.

On luonnollista, että tässä vaiheessa kaipaat todisteita. Niitä kysyvät myös monet potilaani kuultuaan ensimmäistä kertaa aiheesta. Tässä pohdittavaa:

Perinnöllistä?

Kauan luultiin, että huono näkö on perinnöllistä. Uudemmat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että vain 3 % ihmisistä kärsii perinnöllisestä heikkonäköisyydestä. Muun heikkenemisen me itse aiheutamme elintavoillamme ja väärillä tottumuksillamme.

Alaskan alkuperäisväestöä tutkittaessa huomattiin, että kouluja käymättömistä vanhemmista vain kaksi prosenttia oli likinäköisiä, hekin lievästi. Sen sijaan heidän kouluopetusta saaneista lapsistaan yli 60 % oli likinäköisiä. Eron ymmärtää, kun katsoo kirjoittamaan opettelevaa lasta. Hartiat jännittyneinä, niska kireänä, pää vinossa ja nenä miltei kiinni paperissa hän piirtää kirjaimia. Hän oppii jännittämisen taidon. Mikä pahinta, kädestä tai hartiasta hän saattaa myöhemmin oppia poistamaan jännityksen, mutta tuskin koskaan silmästä. Siksi silmä ja silmälihakset menettävät vähitellen kimmoisuutensa, ja näkö alkaa heiketä.

Paraneminen alkaa

On mahtava tunne, kun huomaa, että voi itse vaikuttaa näkökykyyn, jonka luuli olevan itsen ulottumattomissa. Edistyminen lisää harjoitusintoa, ja se taas parantaa tulosta.

Harjoitusten myötä oppii rentouttamaan myös niskan ja hartiat, mikä puolestaan vähentää päänsärkyjä ja parantaa unen laatua. Mielenkiintoinen tutkimustulos on myös se, että näön terävöitymisellä on voimakas myönteinen vaikutus muistiin ja keskittymiskykyyn.

Ei tavoitteen tarvitse aina olla laseista eroon pääseminen. Jo hyvin pienellä harjoituksella voi pysäyttää näön huononemisen. Silloin välttyy silmien ylirasitukselta ja sen mukanaan tuomilta vakavammilta silmävaivoilta ja -sairauksilta.

On tärkeää ymmärtää, että silmälasi ei paranna silmää, lasi vain auttaa silmää näkemään. Silmä jää lasinsa vangiksi - odottamaan seuraavaa huononemisvaihetta.

Menetelmä sopii kaikenikäisille, kärsiipä liki-, pitkä- tai ikänäköisyydestä. Tulokset riippuvat siitä, kuinka huolellisesti harjoitukset tekee. Eivätkä harjoitukset vaadi paljonkaan ylimääräistä aikaa, ne voi yhdistää arkitoimiin, siivoamiseen, lukemiseen, television katseluun, tietokonetyöskentelyyn, ulkoiluun, jopa autolla ajamiseen. Tärkeintä on oppia uusia tapa käyttää silmiä ja mieltä.

Niskan kunto ja näkeminen

Montakohan kertaa olen kuullut potilaitten ihmettelevän niskahoidon jälkeen: "Voiko tämä olla totta! Näen värit paljon kirkkaampina." "Silmästäni loppui nykiminen." "Hoidosta on kulunut jo kaksi viikkoa, eikä valonarkuus ole palannut." "Heti hoidon jälkeen aloin nähdä terävämmin kauas."

Ei silmien ja niskan kunnon välinen yhteys ole vain minun huomioni, siitä ovat raportoineet lukuisat niskahoidon ammattilaiset ympäri maailmaa. Hyvän esimerkin tästä yhteydestä tarjosi kesällä 2011 keski-ikäinen nainen. Hänen toisen silmänsä pupilli ei ollut kuukauteen pystynyt supistumaan. Silmän keskellä oli vain suuri musta aukko. Silmä oli tietysti valonarka, ja sen poikkeava ulkonäkö herätti ihmisten parissa kiusallista huomiota.

Hän oli kuukauden aikana käynyt silmälääkäreillä, aivokuvauksessa ja pään hermoratojen kartoituksessa, mutta kukaan lääkäreistä ei osannut sanoa mistä vaiva johtui.

Vapautin hänen niskansa väärästä jännityksestä ja järjestelin ylimmät niskanikamat ojennukseen. Kun hän nousi hoitopenkiltä, hänen molemmat pupillinsa olivat täysin normaalit. Epäuskoisena hän lähti odotushuoneeseen nähdäkseen silmänsä peilistä. Kohta odotushuoneesta kuului hänen ja hänen ystävättärensä voimakasta hihkumista.

Viikkoa myöhemmin hän soitti ja kertoi, että silmä oli ollut koko viikon täysin normaali. Puoli vuotta myöhemmin tapasin hänet kauppakeskuksessa. Hän paljasti, ettei silmän paraneminen ollut ainoa yllätys. Myös hänen muussa terveydentilassaan oli tapahtunut odottamatonta kohentumista.

Esitelmät ja kurssit

Silmäesitelmien ja -kurssien pitämisen aloitin talvella 2011. Ehdin vuosien mittaan pitää lukuisia yhden, kahden ja kolmen viikonlopun kursseja eri puolilla Suomea. Kiitos kaikille osallistuneille! Nyt on tullut eläkepäivien lähestyessä aika supistaa toimintaa. Mutta ei hätää: esitelmät ja kurssit jatkuvat. Työtäni silmien parissa jatkaa 20.7.2016 lähtien:

Riikka Karjanlahti
Ilmajoki
040 7188 934
riikka@kehonviisaus.fi
www.kehonviisaus.fi

Käänny kaikkia kursseja, kurssikoosteita ja neulanreikälaseja koskevissa asioissa Riikan puoleen.

Lisätietoa kurssista ja neulanreikälaseista.

Kurssikooste ja neulanreikälasit

Monta vuotta sitten, heti näiden sivujeni ilmestyttyä nettiin, alkoi yhteydenottoja tulla eri puolilta Suomea. Tiedusteltiin, onko kurssista saatavissa minkäänlaista kurssimateriaalia ja tarvitaanko harjoittelussa apuvälineitä. Kurssikoosteita ja neulanreikälaseja olen lähettänyt kaikille halukkaille, ja nyt voit tilata niitä suoraan Riikalta yllä olevasta osoitteesta.

Kaikki kurssilaiset saavat kurssikoosteen, jossa esitetään esimerkiksi silmää hoitavat vitamiinit ja kivennäisaineet, parantava ruokavalio sekä näköä suojeleva toiminta tietokoneen äärellä. Harjoitustaulujen lisäksi koosteesta löytyy 30 harjoitetta. Ne kattavat kaiken oleellisen näön parantamisesta.

Lisäksi kurssilla on mahdollista hankkia pätevä apuväline, neulanreikälasit.

Myynnissä on vain yhden tehtaan valmistamia, korkealuokkaisia neulanreikälaseja. Tehtaalla on CE-merkintä. Kaikki lasit ovat pienireikäisiä ja kestäviä.

Lisätietoa kurssista ja neulanreikälaseista.